torstai 15. toukokuuta 2008

Siivousta ja kodin päivittelyä

Minulla on "iät ja ajat" ollut tapana siivota öisin. En ole koskaan kuullut, että kenelläkään muulla olisi tällaista tapaa, joten olen ainakin jossain asiassa harvinaisuus. ;) En toki remua ja rumua, vaan mahdollisimman hiljaa ja hissuksiin siivoilen, ettei tule naapureille haittaa.

Sain sitten samalla tässä kerrankin laitettua valokuvat seinälle saakka. Ainoa vaan, että osasta kehyksistä puuttuu lasit. Ovat jotain todella halpoja Ikean kehyksiä, enkä ostaessa tajunnut, että "lasit" ovatkin muovia, suttuista sellaista. Mutta parempi noinkin kuin ei mitään. Korjailen sitten tilannetta myöhemmin. Myöskin Ikean kortit vasemmanpuolimmaisessa kehyksessä eivät minua miellytä, vaihtoon on tulossa mustavalkeita kuvia koirastani (mistäs muustakaan...).

Ko. kuvat ovat minulle todella tärkeitä. Vanhemmistani ns. nuoruuskuvat sekä isovanhemmistani vanhoja kuvia. Isän puolen isovanhemmat ovat edelleen minulle tärkeitä ihmisiä, muistoissa, edesmenneitä kun ovat jo. Ja mummon kuvaa katsoessa näkee itsensä, niin samannäköisiä me olemme.

Siivotessa tuli mietittyä sitä, kuinka sisustuksen suhteen oma tyyli on melko hakusessa. Oikeastaan aikaisemmin luulin tietäneeni mikä on se "minun juttuni", mutta nyt taas tuntuu, että kaipaisi muutosta. Samasta värimaailmasta pidän onneksi edelleen ja tykkään, että perustyyli on yksinkertainen, mutta tuntuu, että omaa persoonaa täytyisi tuoda esille enemmän. En halua sellaista massakotia, vaan oman näköiseni. Hieman häiritsee myös Ikean tuotteet, mutta toisaalta eipä niitä täällä juuri olekaan. Ja antaa niiden nyt olla, sillä tällä nykyisellä budjetilla ei ole juuri varaa ostella kalliimpia huonekaluja.

Muutin 17-vuotiaana pois vanhempien luota ja silloin tykkäsin, että kotona täytyy olla "kaiken" sinistä. Nyttemmin en ottaisi kotiini mitään sinistä, jos ei olisi pakko. Ainoa sininen juttu täällä on tietokonetuolini, joka on ensimmäisen kotini nojatuoli. Sekin on menossa vaihtoon ajallaan. Nyt olen sitten hurahtanut mielessäni hieman romanttistyylisiin juttuihin, vaikka aikaisemmin en juuri osannut edes ajatella moisia omaan kotiini. Niin sitä vaan yllättää itsensäkin aina uudelleen ja uudelleen. :)


4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Onpa tuttuja fiiliksiä tuon sisustustyylin hakemisessa - itsellä kun on alkanut olla samansuuntaisia ongelmia. Olen kerännyt jo pitkään leikekirjaa mieleisistä kuvista, niistä muutoksen näkee parhaiten. Jospa sitä siihen mennessä olis vankka kuva mieleisestä asunnosta muotoutunut, kun on aika ostaa oma kämppä.

Kiva kuvakollaasi. :)

Susan kirjoitti...

Minä taas en tykkää sisustamisesta lähes ollenkaan. :-) Olisi kivaa, jos olisi rahaa ostaa justiinsa se, mistä tykkää, mutta nyt kun ei ole, niin ei sekään mua haittaa. Minusta tuntuu, että ihminen itse kuitenkin luo sen kodin sielun, eikä tavaroilla olekaan niin väliä.

Mutta tykkään kuitenkin kuvista! Tosi hienosti olet laittanut ne.

Öisin siivoamisesta kuulen ensimmäistä kertaa, olet tosiaan harvinaisuus varmasti.

Minä tykkään lukea blogiasi, koska kirjoitat sellaisista jokapäiväisistä asioista. Mukavan rentouttavaa luettavaa. :-)

anniina kirjoitti...

Kuvat on kyllä kauniita. :) Valokuvaseinä olisi ihana.

Ja tosiaan, kyllä täälläkin on välillä maaninen olo. Onneksi tuo flunssa nyt jarruttaa tällä hetkellä aivojen ylikuumenemista. :D

annina kirjoitti...

heh täällä ilmoittautuu yks yösiivooja....mikä siinä onkin että tiskivuori kutsuu aina kun muut jo nukkuu....imuroida en yöllä viitsi mutta muuten saatan järjestellä paikkoja.