tiistai 22. huhtikuuta 2008

Askarteluja

Tekisi mieli hirvittävästi pitkästä aikaa taas näperrellä, mutta ideoita ei juurikaan ole. Olen yrittänyt tässä bongailla hyviä käsityöaiheisia blogeja, edelleen jatkan niiden etsimistä. Neulominen ei ole minun juttuni, vaikka siltä aihealueelta tuntuu blogeja paljolti löytyvänkin.

Parhaalla ystävälläni on tällä viikolla syntymäpäivä ja ajattelin antaa hänelle lahjaksi laatikon, jonka sisään olen kirjoittanut hänen hyviä puoliaan, miksi pidän hänestä jne. Jotain pientä kivaa olisi mukava tuonne sisään vielä väkertää, mutta saas nähdä keksinkö mitään erityistä. Lisäksi ostin jo kukkakimpun ja kerkesin sen jo etuajassa antaakin (minäkö hätäinen?). Tällainen siitä tuli:


Tässä joitakin aikaisempia tekeleitäni:
Kransseja on tullut tehtyä useita, myös ystäville. Siskolle on suunnitelmissa tehdä oikein iso kranssi heidän uudehkon omakotitalon oveen, kunhan saan sopivan inspiraation siihen.
Vaahteranlehdistä saa kauniita kransseja syksyisin, harmi, ettei minulla ole tuoreesta em. kranssista kuvaa, ainoastaan talven parvekkeella olleesta, jossa lehdet ovat jo kuivahtaneet. Kävyistä saa myöskin kivoja virityksiä, itse keräsin syksyllä pussillisen käpyjä tuosta kerrostalomme pihalta.

Noita alemmassa kuvassa olevia paperinarupalloja oli mukava tehdä, joskin homma oli suht. aikaa vievää. Sisään kun laittoi vielä tuollaiset pienet valot, niin mukavan valokoristeen sai ikkunaan. Täällä yksi ohjeistus niiden tekemiseen, mutta ne voi tehdä myös hieman yksinkertaisemminkin. Itse kieputin vaan ohutta paperinarua ilmapallojen päälle tarpeeksi tiheäksi kerrokseksi ja laitoin lankojen "risteyskohtiin" Decoupage-lakkaa. Lakan kuivuttua puhkaisin saksilla ilmapallot paperinarupallon alta, hyvin sai sen sieltä vedettyä pois.

Ei kommentteja: