keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Konjakkisinappia ja joulumietteitä

Uusissa joululehdissä on vaikka mitä ihania reseptejä. Suurin osa ko. ruoista olisi helpompi ostaa kaupasta ja mahdollisesti niin pääsisi halvemmallakin. Mutta vähän ennen aattoa kauppaan paniikissa ryntääminen ei nostata joulutunnelmaa, vaikka kyseinen traditio on aina jouluun kuulunutkin. Sen sijaan se, että tekee itse mahdollisimman paljon ja mahdollisimman vähällä stressillä nostattaa. Tänä jouluna olisi tarkoitus tehdä itse mahdollisimman paljon, laatikot, rosollit, leivonnaiset, paistaa kinkku jne. Tänään aloitin sinapin tekemisellä ja hyvältä tuo ainakin toistaiseksi maistuu, maistelen uudelleen muutaman päivän päästä.

Haaveilen siitä, että olisi oma piha, edes pieni. Piha jonne saisi viritellä jouluisia koristeita. Ei mitään amerikkalaistyyliin laitettuja jouluvaloja joista naapurit näkee painajaisia vielä pitkälle tulevaa vuotta, vaan yksittäisiä risu- ja sammaltöitä esimerkiksi. Lumilyhtyjä, jäälyhtyjä, perinteisiä kynttilälyhtyjä sinne tänne... Nyt on tuollainen n. puolentoista neliön parveke, johon ei kyllä kummoisia pysty laittelemaan, kynttilöitä ja yhdet kirkkaat ulkovalot kumminkin.

Jouluisin meillä on äiti yleensä vastannut kaikesta ruoasta, tänä jouluna ajattelin kantaa korteni kekoon, kyllä sitä jo tässä iässä siihen pitäisi kyetä ja ryhtyä. Jos vastaisin vaikka leipomuksista ja laatikoista. Kunhan ensin teen testierät niistä mitä meinasin tehdä. :)

Konjakkisinappi
(Ohje tämän vuoden Kaikkien aikojen Joulu -lehdestä.)

4dl valmista sinappia

1,5dl sinappijauhetta
1,5dl sokeria
2dl kuohukermaa
1 luomukananmuna
1tl viinietikkaa
2rkl konjakkia

1. Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri. Vatkaa joukkoon kerma ja muna.
2. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa.
3. Jäähdytä sinappiseos ja lisää joukkoon viinietikka ja konjakki.
4. Laita sinappi purkkiin ja nosta se jääkaappiin muutamaksi päiväksi.1 kommentti:

anniina kirjoitti...

Voi, ihanan lämminsävyisiä kuvia sinullakin. Ihanaa tämä joulun odotus. Kun vielä saa itsestäkin sen irti, että jaksaa puuhastella kaikkea tuollaista nyt joulun alla.