lauantai 7. kesäkuuta 2008

Kipuilua ja kirjoja

Olen ollut pääasiassa töissä. Ja kipeänä. Kipeänä töissä. Oikein fiksua.
Kurkku on ollut todella kipeä, nieleminen ja puhuminen sattuu. Kaula on käsin painettaessa kipeä, sekä kuumetta on ollut enimmillään 38 astetta (joka on minulle paljon, en ole yleensä ikinä kipeänä).

Eilen olin töissä iltavuorossa ja viimeiset 3h tein töitä kuumeessa. Iltavuorossa on töissä vain kolme hoitajaa, joten en viitsinyt lähteä kesken vuoron pois, vaikka periaatteessa olisin varmaan voinutkin. Toisaalta taas typerää, sillä altistin kai samalla potilaitakin samalle "taudille".
Poden vain huonoa omaatuntoa ollessani töistä poissa, vaikka olisinkin sairaslomalla. Olen niin useasti (no, muutamia kertoja) sairastunut heti kun olen osastolle pienen katkon jälkeen palannut töihin. Ilmeisesti altistun aina uudelleen sillä erilaiselle bakteerikannalle tms. ja sairastun siksi. Kai.

Työvuoron jälkeen menin paikallisen yliopistollisen sairaalan yhteispäivystykseen jonottamaan kolmeksi tuntia vain kuullakseni, että ei minulla mitään erityistä ole. En saanut edes sairaslomaa. Tänään olin sitten taas töissä, vaikka kurkku oli edelleen niin kipeä, etten juuri voinut kenellekään mitään puhua. Puhumattomuus/kuiskailu on taasen aika epäkäytännöllistä siellä, sillä suurin osa potilaista ei kuule, jos kuiskailen.
Suostui lääkäri ottamaan kumminkin nieluviljelynäytteen, josta saan tuloksen maanantaina. Toivottavasti olisi angiina tms., niin saisi tähän edes antibioottikuurin, että loppuisi tämä kipuilu ja kuumeilu. Ei jaksaisi millään enää. Nyt on menty siten, että päivää kohden on popsittu n. 2g ibuprofeiinia, joka hieman lievittää kurkkukipua ja pitää lämmön suht. siedettävänä.

Kotona en ole jaksanut juurikaan tehdä mitään. Mutta onneksi voi nyt hyvällä omalla tunnolla maata vällyjen välissä ja lueskella kirjoja. Sillä niitähän on taas tullut hankittua. Kiitos Susanin, on tullut osteltua huuto.netistä kirjoja ja vähän muutakin... :)
Olen myös ostanut tuollaisia vanhoja pellavaisia tyynyliinoja ja hieman haikailen mökillä olevien mummon vanhojen kirjailtujen lakanoiden perään. Yllä kuva, jossa vastaavista lakanoista tehty tyynyliinoja, tykkään. Ainoa vaan, että ei niitä lakanoita raaskisi sämpätä. Kylläpä muuten tuossakin huomaa kuinka ns. entisaikaan lakanatkin ovat olleet eri kestäviä mitä nykyään. Minulla ei ainakaan kestä petivaatteet siistinä vuodesta toiseen, kun taas tuollaiset vanhat lakanat yms. tuntuvat vain paranevan sitä mukaa kun niille ikää karttuu.

4 kommenttia:

Susan kirjoitti...

Kiva kun olet saanut uusia kirjoja. Mieheni lukee just nyt Kennedyn aivoja ja tykkää siitä kyllä. :-)

Ei ole kiva olla kipeä. Kuulostaa erittäin omituiselta, ettet saanut edes sairaslomaa. Olehan varovainen! Minulla on sairaana koulussa käynnistä sellainen kokemus, että yhtenä hetkenä olinkin sairaalassa sydänlihastulehduksen kanssa.

White Linen kirjoitti...

Hei.
Sinulla on kiva blogi. Löysin tänne nyt ensimmäistä kertaa.
Älä mene kuumeisena töihin, sehän vain pitkittää paranemista. Etkö voi olla pois töistä pari päivää ilman sairauslomatodistustakin?
Ota reilu annos buranaa ja mene lepäämään:-)

Sarppa kirjoitti...

Oi että minäkin haluaisin tuollaisia tyynyjä.. kukahan tekis? kun itsellä ei ole ollenkaan ompelu fiilistä

Hannis kirjoitti...

Toivottavasti paranet nopsaan!! Toi kurkkukipuilu on kyllä niin tylsää.. Ja lopulta harvoin siellä mitään on muuta kuin se virus.

Mutta Buranalla eteenpäin :-)

terkuin Hannis